تاثیریادگیری موسیقی بر رفتار فردی اجتماعی

تاثیریادگیری موسیقی بر رفتار فردی اجتماعی

تاثیریادگیری موسیقی بر رفتار فردی اجتماعی

نگاهی جامعه شناختیک به مقوله موسیقی و رفتار فردی و اجتماعی

جناب آقای محمدرضا کاکاوند

 

نووشته حاضر با بهره گیری از اموخته هاو تجربیات نگارنده طی سال ها فعالیت در حوزه موسیقی و تحصیل در دو رشته ی موسیقی و جامعهشناسی و کار در زمینه موسیقی و تدریس ان نگاشته شده وهیچ ادعایی درمورد علمی و عقلی و مهم و پراثرو… بودن ان ندارد.

بلکه صرفا بیان دیدگاهنگارنده است که طی سال ها کار در این حوزه به ان رسیده و مایل است با دیگر علاقمندان در دو حوزه جامعه شناسی و موسیقی به اشتراک بگذارد.

باشد که مقبول افتد ودر نظرآید

 

موسیقی از عناصر بسیار مهم و تاثیرگزار در فرهنگ هر قومی است و اندیشمندان زیادی از گذشته تا به امروز بر این ادعا تاکید داشته اند.

واضح است که منبع تاثیرگزاری چون موسیقی که همه ی موجودات عالم به نوعی تحت تاثیر مستقیم یا غیرمستقیم آن هستند تاثیرات مشهود و قابل توجهی بر انسان خواهد گذاشت. خواه منبع اشاعه و تاثیرگزار، ساز دست ساز بشر باشد،…. تاثیری که موسیقی بر انسان میگذارد وجوه و ابعاد گستردهای دارد.

موسیقی چگونه بر مغز تاثیر می گذارد؟ موسیقی بر بخش های مختلف مغز تاثیر میگذارد و به همین دلیل هم هست که توسط بسیاری ازمتخصصان در درمان بیماران افسرده یا مضطرب استفاده میشود. وزن موسیقی، ریتم موسیقی، گام و اوج و فرود موسیقی همه در نواحیای از مغز مدیریت و پرداخته میشوند که با احساسات و خلق و خو در ارتباط هستند.

موسیقی باعث کاهش استرس میشود. یک راه عالی برای برطرف کردن تنشی که موجب ناراحتی شما شده این است که به موزیک گوش کنید. آهنگهای تسکین دهنده میتوانند به شما کمک کنند که ماهیچه هایتان را ریلکس کنید  ونفس کشیدنتان را آرامتر می کند.

 

مطالعات نشان داده است که موسیقی میتواند به طور چشمگیری در بهبود خلق وخو موثر باشد و هر چه انسانها احساس شادی بیشتری بکنند از سلامت بهتری برخوردار خواهند بود، از روابطشان رضایت بیشتری خواهند داشت، و در رفتار خوب آنها تاثیرگزار خواهد بود.

 

بنا بر نظر اهل فن، موسیقی از دو رکن اصلی تشکیل شده است: صوت و ریتم. یا ملودی و ریتم

 

صوت: صوت دو گونه است: یا موسیقایی است یا غیر موسیقایی. موسیقایی مثل صدای ساز زمانی که کوک باشد و غیر موسیقایی مثل صدای شکستن لیوان. صوت در موسیقی، صدایی موسیقایی است که برای گوش انسان خوشایند است

ریتم: اگر اصوات در قالب خاصی از زمانبندی قرار بگیرند ریتم را بهوجود میآورند. در واقع ریتم جوهر حیاتی موسیقی و روح آن است.

ریتم در وجود هر جنبندهای، در تار و پود هستی و کاینات و در هر آنچه که فکرش را بکنید وجود دارد. در موسیقی وقتی صحبت از ریتم میشود در واقع یعنی تقطیع زمان

سکوت: مفهوم سکوت در موسیقی بسیار پررنگ و ملموس شناخته میشود. چرا که سکوت در موسیقی به مفهوم نزدن یا ننواختن نیست که صدایی تولید نشود، بلکه برعکس است و بار معنایی واژهی سکوت در موسیقی مثبت است و به معنای بودن و وجود داشتن چیزی است نه اینکه نبودن. به بیان دیگر سکوت اجرا کردنی است.